Blogi Studio Savon & Eko

Case Milla Bruneau – microbladingistä ratkaisu kulmakarvojen puutteeseen

huhtikuu 8, 2019

Case Milla Bruneau – microbladingistä ratkaisu kulmakarvojen puutteeseen

Kansanedustajaehdokas Milla Bruneau oli päättänyt vaalien yhteydessä puhua myös julkisesti alopeciastaan – tilasta, jossa kehon karvat lähtevät osittain tai kokonaan. Millan tapauksessa lähes karvattomia alueita ovat ulkonäköä paljon määrittelevät hiukset, kulmakarvat ja ripset. Karvojen puute ei tietenkään määrittele ketään, mutta aiheuttaa usein ihmetystä ja kysymyksiä.
”Onko hänellä peruukki?” oli minunkin kauneudenalan ammattilaisena usein kuulemani kysymys. Reipassanainen Milla halusi olla avoimena asiasta. Jutellessamme hän heitti herjaa tilanteista, joissa pelkäsi peruukkinsa teippausten pettävän – tuulisilla paikoilla edustustehtävissä.

Milla esiintyy hyvin julkisissa rooleissa: Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtajana sekä kansanedustajaehdokkaana. Alkuvuodesta oli aika ottaa valokuvia vaalikampanjaa varten sekä valmistautua vaalityöhön. Istuimme Millan ja microblading-artisti/meikkitaiteilija Veera Mäntysen kanssa alas ja mietimme tulevaa yhteistyötä. Halusimme Millan näyttävän itseltään – sporttiselta, raikkaalta ja huolitellulta aikuiselta naiselta. Kiireisessä arjessa ja harrastaessa laittautumisen pitäisi olla mahdollisimman helppoa ja nopeaa.

Veera meikkasi ja stailasi Millan vaalikuviin. Mielestämme ne kuvastivat hienosti tätä iloista ja tekevää naista, johon olimme saaneet tutustua.

Seuraavaksi oli vuorossa microlading. Light microblading on tekniikka, jossa ihoon tehdään pieniä viiltoja ja niihin lisätään korkealaatuista pigmentointiväriä. Veera on yksi harvoista, jotka tekevät Suomessa tällä tekniikalla. Tekniikan etuja ovat kivuttomuus ja kevyen näköinen lopputulos. Kuvassa näette kulmat heti microblading-käsittelyn jälkeen. Ei juurikaan punoitusta tai turvotusta. Moni jännittää juuri näitä, mutta yllättyy usein positiivisesti käsittelyn vaivattomuudesta.

Millalla oli alla vanhat pigmentoinnit, joiden pyöreähkö kaari veti katsetta alaspäin. Veera halusi light microbladingillä nostaa kulmaa ja tuoda siten katseeseen ja kasvoille ryhtiä.

Microblading on tarkkaa työtä. Hygienia, hyvä valaistus, muodon suunnittelu, värin valinta, tekninen toteutus, jälkihoito…osaava tekijä opastaa kaikissa vaiheissa ja tekee microblading-hetkestä mukavan ja rennon. Värin vaikuttaessa voi nauttia vaikkapa cappuccinon.


Microblading tehdään kahdessa osassa – ensimmäisellä käynnillä (n. 3 tuntia) suunnitellaan muoto, väri ja toteutetaan kulmat. Toisella käynnillä n. 4-8 vk kuluttua tarkistetaan muoto ja tehdään vahvistus. Ensimmäinen käsittely kustantaa 200€ ja vahvistus 99€.
Lue lisää microbladingistä täällä: https://www.studiosavon.fi/blogi/light-microblading-qa/

Lopputulos oli juuri se mitä toivottiin eli kevyt liftaus ilmeeseen. Kulmien ”viivamaisuus” pehmenee ajan myötä ja halutessaan kulmia voi vahvistaa kevyesti vaikkapa kynällä. Meikittömät kasvot harvoin kaipaavat vahvistusta, mutta tummemman meikin kanssa voi pieni korostus tulla tarpeeseen. Millan kulmat ovat näyttäneet oikein hyvältä vaalityön tiimellyksessä ja asiakas itse oli vallan tyytyväinen.

Terveisin Kulmakarvakuningatar Veeran puolesta, Kauneuskuningatar Kati Kristiina

Lue lisää

Ladataan...