Blogi Vieraskynä

Light microblading Q&A

lokakuu 29, 2018

 

Studio Savon & Ekon palveluvalikoimaan ovat laajennuksen myötä tulleet suositut microblading-kulmat. Studion oma microblading-artisti Veera Mäntynen tekee kulmia light microblading-tekniikalla ja vastaili useimmin kysyttyihin kysymyksiin microblading kulmista.

Siistimpi ilme ja tavoitteena tasapainoisesti karvoja

Light microblading-tekniikka eroaa perinteisestä microblading-tekniikasta siten, että väriä ei paineta niin syvälle ihoon. Se on hellävaraisempi, kivuttomampi, eikä vahingoita omaa karvojen kasvua. Light microblading on vajaan vuoden vanha tekniikka, joka lanseerattiin Sveitsissä. Veera on maailmanlaajuisesti ensimmäisten joukossa, jotka ovat kouluttautuneet uuden tekniikan osaajiksi.

Toimenpide kestää muutaman tunnin. Aluksi kulmat muotoillaan, ja mietitään tarkkaan kasvoihin sopivaksi, tavoitteena saada mahdollisimman symmetriset kulmat. Asiakkaan ehdotukset, tyyli ja meikkaustavat arjessa huomioiden Veera suunnittelee asiakkaalle parhaiten sopivat kulmat. Kulmien väri valitaan ihon ja hiusten sävyn mukaan. Käytössä on kaksi pääväriä ja kaksi taittoväriä, joita sekoittamalla Veera tekee jokaiselle yksilöllisen värin.

Eriparikulmat

Värit, eli pigmentit joita microbladingissa käytetään, ovat mahdollisimman puhtaita, ja luonnonmukaisia. Ne eivät sisällä rautaoksideja, joten ne soveltuvat myös nikkeliallergiasta kärsiville.

Microblading ei sovellu kaikille, esimerkiksi raskaana olevalle sitä ei tehdä, mutta asiakkaan tilanne kartoitetaan keskustelemalla ennen toimenpidettä.

Toiselle kulmat tarttuvat heti ensimmäisellä kerralla hyvin, toinen saattaa tarvita vahvistuskertoja. Ihotyyppi vaikuttaa asiaan, rasvaisella iholla väri ei välttämättä pysy yhtä hyvin, mutta tämäkin on yksilöllistä.

Vähän karvoja

Aluksi Veera tekee kulmakarvojen päälinjat ilman puudutetta. (Puudute vaikuttaa kasvojen lihaksiin supistavasti, ja saattaisi näin vaikuttaa lopputulokseen epäedullisesti.) Tämän jälkeen laitetaan puudute, jonka annetaan vaikuttaa 15-20 minuuttia. Tänä aikana asiakas voi rentoutua, lukea lehtiä tai vaikka nauttia kupin kahvia. Jokainen karva piirretään yksitellen, viiltämällä se ohuella terällä ihoon. Viiltoihin laitetaan valittua väripigmenttiä. Toimenpide muistuttaa lähinnä kulmien nyppimistä, toki jokaisella on yksilöllinen kipukynnys.
Kulmien annetaan parantua rauhassa. Niitä hoidetaan rasvaamalla ne kevyesti Bepantenilla, kookosöljyllä tai aloe veralla, kerran päivässä, mieluiten ennen nukkumaanmenoa. Ensimmäinen vuorokausi kulmien laitosta täytyy malttaa olla koskematta kulmiin lainkaan, niitä ei myöskään pestä. Kolmeen vuorokauteen ei tulisi harrastaa kovaa hikiliikuntaa. Kulmien tulee antaa parantua rauhassa ja vaikka paranemisvaiheessa niitä saattaa kutittaa, se on normaalia paranemista.

Paljon karvoja

Kulmat vahvistetaan kuukauden kuluttua ensimmäisestä toimenpiteestä.

Milloin kannattaa harkita kulmia?
– jos omat kulmat tuntuvat huomaamattomilta tai väärän mallisilta
– jos omat karvat eivät jostain syystä kasva lainkaan
– kaipaat nopeutta ja helppoutta arkeen
– haluat näyttää huolitellulta vähällä vaivalla
– huolitellut kulmat tuovat itsevarmuutta

Ikä ei ole este kulmien ottamiselle, ja nämä ryhdistävät miestenkin kasvot.

Kun olet päättänyt ottaa kulmat, etsi tekijä joka tekee mieleistäsi jälkeä. Tässäkään asiassa halpa ja paras eivät yleensä ole sama asia. Edullisen jäljen korjailut voivat tulla kalliiksi. Ole tekijälle rehellinen terveyden tilastasi, on asioita jotka vaikuttavat kulmien onnistumiseen ja siihen voitko ylipäätään ottaa kulmia.

Veeran työnäytteisiin voit tutustua täällä @studiosavonveera

Lue lisää

Ladataan...