Blogi Studio Savon & Eko Vieraskynä

Onnistuneen kampaajakäynnin salaisuus

elokuu 22, 2018


Katselet kampaamossa peiliin…hiukset ovat ihan jotain muuta kun halusit. Ottaisit vanhan pään takaisin ilomielin. Kaipasit muutosta, mutta et tällaista. EI yhtään sua. Äkkiä kotiin, jokainen vilkaisu näyteikkunoihin ja omaan kuvajaiseen saa irvistämään. Kuunteliko se kampaaja mitään mitä mä sanoin? Tuntuuko tutulta?
Mulle on käynyt noin. Kävi sen verran monta kertaa, että luovuin hetkeksi kampaajalla käynneistä kokonaan.
Itselläni kävi kuitenkin tuuri kun löysin luottokampaajan sattumalta. Sitä ennen puheet luottokampaajista lähinnä ihmetyttivät, urbaanilegendoja…

Se, mikä erotti tämän kampaajan aikaisemmista, oli se että alusta alkaen tuli tunne, että mua ymmärretään ja kuunnellaan. Ettei toinen yritä tuputtaa omaa näkemystään, vaan miettii toimiiko ehdottamani tyyli käytännössä. Eikä yhtään nolottanut aina kaivaa niitä Jennifer Anistonin kuvia esille laukusta tai puhelimesta.

Toinen tärkeä pointti oli se, että kampaajani oli rehellinen alusta alkaen, hiusten kunnosta, niiden laadusta, ja siitä mikä onnistuu ja mikä ei. Se, että kampaaja uskaltaa kertoa nämä asiat on erittäin tärkeää onnistuneen lopputuloksen kannalta. Ja mielestäni ammattitaidon ja –ylpeyden merkki. Meillä toimi kampaajani kanssa kemiat muutenkin hyvin yhteen, käynnit olivat hauskoja. Vuosia hän oli ainoa joka sai hiuksiini koskea. Sittemmin hän on myös löytänyt kaksi aivan timanttista hiusmuotoilijaa minulle. Tyyppejä joiden kanssa lopputulosta ei tarvitse jännittää.

Kun etsit kampaajaa, etsi persoona jonka kanssa voisit kuvitella ajatusten olevan samalla linjalla. Hyödynnä esittelyjä joita löydät nettisivuilta, tutustu heidän työn jälkeen Facebookissa ja Instagramissa. Työnäytteistä on helppo päätellä että onko tämä kenties sellainen tekijä joka sopisi omiin tarpeisiin.

Kuten kaikissa suhteissa, myös tässä kommunikaatio avainasemassa. Kummaltakin osapuolelta.
Esitä selkein toivein mitä kaipaat. Esimerkkikuvat ovat yksi hyvä keino esittää omia toiveita ja ajatuksia. Väritoiveita voi varmentaa esim. hiusväritupsujen avulla. Ja voit myös kertoa mitä et missään nimessä halua. Jos vaikka kartat punaista sävyä, siitä voi olla hyvä mainita.

Myös kampaajan alkukonsultaatio asiakkaalle päin on erittäin tärkeää. Se, että kampaaja selvittää että ollaan samalla ajatuksella liikkeellä, ja sama visio mielessä, on olennaista onnistumiselle. Meillä kaikilla on oma käsitys parista sentistä, tai siitä mikä on pehmeä ruusukulta. Siksi tarkentavien kysymysten esittäminen johtaa aina parempaan lopputuloksen. Kampaajani kartoitti persoonaani, omia hiustenkäsittelytaitojani ja sitä miten toimin arjessa. Vaikka kampaaja leikkaisi kuinka hienon ja upeasti laitetun hiusmallin, ei se tule näyttämään samalta arjessa jos sen laittamiseen menee puolituntia, ja olet oikeasti halukas panostamaan hiusten laittoon viisi minuuttia. Jos kampaamon penkissä on yhtään epävarma olo, aina voi kysyä että mitä seuraavaksi olikaan tarkoitus tehdä. Hiusten käsittely ei ole eteenpäin jarrutta vyöryvä juna jota ei voi pysäyttää.

Jos kaiken tämän jälkeen tuntuu että lopputulos ei ole mieleinen, kerro sekin. Palautteen antaminen voi olla vaikean tuntuista, mutta erittäin tärkeää. Tavoitteenahan on kuitenkin tyytyväinen asiakas, joka on onnellinen uusista hiuksistaan. Näin lopputulos voidaan myös vielä muokata mieleiseksi.

Ja kun saat ne ihanat hiukset joista olit haaveillut, kerro sekin, positiivista palautetta ei ole koskaan liikaa.

PS. Studio Savon & Ekossa otetaan käyttöön asiakaskysely, jotta sinua voidaan palvella yhä paremmin <3. Lomake täytetään käynnin aluksi, ja se nopea täyttää, mutta sillä päästään iso askel eteenpäin yhteisen sävelen löytymisessä.


Vieraskynä: Tämä kirjoitus on ensimmäinen juttuni Studio Savon & Ekon blogissa. Olen Marika, päivisin mediasuunnittelija, iltaisin Hey Girl-blogin kirjoittaja ja Wannabe DJ-radio-ohjelman juontaja. Rakastan muotia, meikkejä ja musiikkia, jotka ovat Hey Girl-blogini pääteemat. Varsinkin luonnonkosmetiikka saa sydämeni sykkimään lujemmin. Haluan olla oman elämäni JLo, mutta useimpina arkiaamuina se on kyllä hyvin kaukana totuudesta: jokainen joka tunnistaa sanat ”ruuhkavuodet” tai ”luonnonkiharat hiukset” tietävät kyllä mistä puhun :D.

Lue lisää

Ladataan...